Microsclerosering

Med alderen oplever de fleste at få røde eller blålige udvidelser af kar på benene. De kan mindskes på 2 måder: Med laser eller microsclerosering. De kan også med fordel kombineres for et bedre resultat.

Hvad er microscleroserende behandling til kar på ben?

Microsclerosering er en teknik, hvor der benyttes injektion til behandling af blå og røde karsprængninger - også kaldet karudvidelser.

Microsclerosering benyttes især på benene, og hvor karudvidelserne har en vis størrelse. Mindre karudvidelser skal behandles med laser.

I visse tilfælde kan microsclerosering med fordel kombineres med laser, da de fleste vil have karudvidelser af varierende størrelse.

Hvordan virker det?

Gennem en meget tynd nål indsprøjtes aethoxysclerol, som virker irriterende på karvæggen. Karvæggen ødelægges, og det generende kar lukker sig over de følgende måneder. I nogen tilfælde skal karrene behandles af flere omgange.

De kar, man indsprøjter, er små vener, som er uden betydning for cirkulationen i benene.

Hvornår indtræder effekten og hvor længe holder den?

Mængden og typen af karudvidelser er afgørende for, hvor mange behandlinger, du skal have for opnå et tilfredsstillende resultat. Antallet af karudvidelser reduceres med ca. 50-80% i det behandlede område. Afhængigt af antallet af karudvidelser og hvor stor en andel af karrene man ønsker fjernet, vil en til fire behandlinger være nødvendige.

Karudvidelserne kommer sædvanligvis ikke igen. Der kan dog dukke nye op - særligt hos patienter, som er disponeret for udvidede kar. I de tilfælde kan man blive nødt til at gentage behandlingen efter nogle år.

Hvilke områder egner sig til microscleroserende behandling?

Almindeligvis anvendes microsclerosering til karudvidelser på ben, men i princippet kan de fleste områder behandles. Dette forklarer lægen om til din forundersøgelse.

PRIS 

Behandling af 3-5 små udvidelser // 1200

Støttestrømper til brug efter behandling // 800


Inden første behandling skal du til en konsultation/forundersøgelse.

Aetoxysclerol, som bruges ved behandlingen, er receptpligtigt. Derfor skal du også ses af klinikkens læge før behandlingen. Hun vil endelig vurdere, om du kan have gavnlig effekt af behandlingen og ordinere den til dig. Selve behandlingen udføres af en kosmetisk sygeplejerske.

Vi vil ved forundersøgelsen også snakke om dine ønsker og vurdere hvordan det bedst mulige resultat kan skabes. Vi vil også informere dig om bivirkninger til behandlingen, hvad du præcis kan forvente dig af behandlingen, hvornår du vil få brug for næste behandling og pris.

Kort sagt vil du blive klædt på til at træffe en beslutning om, hvorvidt det er noget for dig. Efter endt konsultation er der mulighed for at få behandling. Dog først tidligst efter 48 timer. 

Der er ikke noget, du skal forberede inden behandlingen.

Der vil blive taget før-billeder af dig.

Området, der skal behandles, desinficeres grundigt.
Behandlingen foretages med en meget tynd nål.
Behandlingen er forbundet med let smerte.
Behandlingstiden vil være ca 30 minutter til en time, alt afhængig af omfang.

iddelbart efter behandlingen og i de efterfølgende 5 dage skal du gå en rask tur på 30 minutter dagligt. Du bør i denne periode ikke dyrke intensiv motion som fx løb og styrketræning, men gerne almindelig cykling og svømning. Undgå karbad og sauna.

Solbadning eller solarium skal undgås i 30 dage efter behandlingen. Hvis du opholder dig i solen, bør du benytte solbeskyttelse med minimum faktor 50 flere gange dagligt.

Det anbefales at bruge kompressionsstrømper efter behandlingen.

Disse skal bruges i 2-3 dage, og hvis der bruges mere end 10 ml til behandlingen, skal strømperne bruges 5-7 dage. Strømperne købes gennem klinikken og koster 800,-

Strømperne skal ikke benyttes, når du går i seng. Medbring strømperne ved alle behandlinger.

Vær opmærksom på at undgå infektion med god hygiejne. Symptomerne på infektion er lokal rødme og varme i området. Skulle du være så uheldig at opleve tegn på infektion, misfarvning i området, eller smerte skal du kontakte  klinikken hurtigst muligt.

Du vil blive tilbudt en kontroltid 4 uger efter sidste behandling.

Der vil ved kontrollen blive taget efter-billeder af dig.

  • du tidligere har haft blodpropper i benene eller lungerne
  • du er i behandling med “blodfortyndende” medicin eller har koagulationsforstyrelser
  • du er blevet opereret for åreknuder de seneste tre måneder
  • du har kroniske sygdomme eller akut infektion med feber
  • du er gravide og ammende

Undgå at tage fiskeolie, Treo, Kodimagnyl og Ipren i mindst 14 dage før behandlingen, da det kan virke blodfortyndende.

Afhængig af, hvor på benet man behandler, vil der i varierende grad være hævelse og blå mærker, og det behandlede område kan de første par uger se værre ud end inden behandlingen.

Indimellem kan der forekomme brune streger eller pigmenterede pletter omkring de behandlede kar.

Det er uundgåelige bivirkninger ved behandlingen, og pigmentet vil sædvanligvis forsvinde med tiden.

Hvis der forekommer sår, beder vi dig om at kontakte klinikken hurtigst muligt.

Ved tegn på komplikationer eller ved spørgsmål kontaktes Sygeplejerske Nina Grefstad Olesen på tlf. 22450538

Lad os snakke om dine drømme
Book en konsulation