Tunge øvre øjenlåg

Huden på de øvre øjenlåg blive så tung at den dækker ned over øjet. LÆS MERE

Få en konsultation
Book en uforpligtende konsultation nu eller kontakt os for nærmere information og spørgsmål. Book konsultation

Tunge øvre øjenlåg 

Tunge øjenlåg kan skyldes flere ting. Det kan være medfødt på grund af lavtsiddende øjenbryn, men oftest er det noget, der udvikler sig med årene pga. et overskud af hud, muskel og fedt. I de fleste tilfælde skyldes det en kombination af slap hud på det øvre øjenlåg og en nedsynkning af øjenbrynene.
I udtalte tilfælde kan hudfolderne på de øvre øjenlåg blive så store, at de dækker ned over øjet. Dette kan medføre en indsnævring af synsfeltet, sviende røde øjne samt hovedpine.
Dine øjenomgivelser består yderst af et meget fint lag hud, der har flere følenerver end de fleste andre steder på kroppen. 
Under huden er der en fin muskulatur. 
I det øverste øjenlåg er der små muskler, som hæver og sænker øjenlåget. Rundt om øjeæblet ligger der også et lag muskler som hjælper med at åbne, lukke eller knibe øjet sammen.
Selve øjeæblet ligger godt beskyttet af et fedtlag, der er omgivet af tynde hinder.
Udenpå fedtlaget ligger muskulaturen til henholdsvis det øvre og det nedre øjenlåg. Med tiden mister huden en del af sin elasticitet. Dette kan medføre et overskud af hud, fedt og muskler, hvilket kan give et træt udseende med tunge, hængende øjenlåg eller poser under øjnene. 
Der er stor forskel på, hvor meget fedt, der poser frem over og under øjnene hos hver enkelt.

LÆS MERE